Houtsnede, Houtgravure, Linosnede, Geprepareerde Linoleum-plaatdruk

Wood & Lino

Joseph Johannes ( Joop ) Visser

Het werk van Joop Visser (de prenten, de handgemaakte boeken de kunstenaarsboeken, de muziek op CD, in ponsbanden en als volledig uitgeschreven partituren, is in vele openbare en private verzamelingen over de gehele wereld opgenomen. Als zodanig en in de vorm van presentaties van uitgevers die met de kunstenaar hebben gewerkt, zijn er buiten de tentoonstellingen die Joseph. J. Visser op eigen titel heeft nog vele gelegenheden waarbij het werk openbaar getoond wordt.

Kunstenaarsboeken / artists'-books / l'ivres d'artist / Künstlerbücher van Atelier It Plein 19 worden ook met grote regelmaat getoond in presentaties van diverse kollega's op boekpresentaties / exhibitions of artist's-books / jours des livres / Buchmessen.
Zo ook bijvoorbeeld de presentatie van 'The Summery Isles of Eden' met de gedichtenserie: 'Fair Weather Charms' en de pianostukken 'For Fand and Etheldrida' van Joseph J. Visser -goud en zilver off-set en meer-kleuren hoogdruk handmatig ingedrukt, op bruin- en gevouwen papier (zie foto), die zich sinds 2005 in de collectie van Kestutis Vasiliunas in Vilnius bevindt.

4th International Artist's Book Triennial Vilnius 2006 Theme: "Rabbit and House" Opening: 5th of December 2006, 5 p.m.;
Time and Place: 5th of December - 25th of December 2006, Gallery "Arka", Vilnius, Lithuania;
Leipzig Book Fair, Germany.
22nd - 25th of March 2007,
Books from 130 artists from 35 countries.
Organiser of the Exhibition: Circle "Bokartas"; Curator: Kestutis Vasiliunas (his are the photographs);

 

Het werk van Joop Visser is ook in de vaardige handel van Forum Book Art, Hamburg vertegenwoordigd.


De 'Zwart-druk' is een bijzonder werkgebied.

 

Deze houtsneden (± 70 x 100 cm) van de ierse rotskust in het zuiden zijn gemaakt na een paardrijtocht, met 'Snowy' voor de huifkar en 'Jimmy' als los rijpaard, van enkele weken en enkele wandelingen in Zuid Ierland.

 

 

 

 

 

 

 

'Wadden' houtsnede (± 30 x 40 cm)

Joop the Printer Page 1

 

SITE INDEX

 

Joseph Johannes (Joop) Visser Personal Home & Vitae